Blog

Jocuri pentru Petrecerea Aniversara a Copiilor

Este ziua de nastere a copilului tau si te-ai gandit sa ii organizezi o petrecere la care sa ii inviti prietenii si colegii de scoala. Fie ca o organizezi acasa, la un loc de joaca sau intr-o locatie speciala,  pe langa muzica, bauturi, gustari si tort, nu trebuie sa lipseasca activitatile creative si distractive.

Iti recomandam 7 jocuri potrivite pentru copii de toate varstele :

 Comori ascunse

Achizitionati o piscina mare cu mingiute colorate si adaugati in diverse locuri strategice premii si obiecte in ton cu  tema petrecerii. Cine gaseste cele mai multe obiecte ascunse este castigatorul jocului.

Ghiciti si castigati

Umpleti un borcan cu o multime de bomboane mici, jeleuri sau jucarii mici. Numarati-le inainte de a le pune in borcan. Copiii trebuie sa ghiceasca cate jucarii sau bomboane sunt in borcan.  Cel care s-a apropiat cel mai mult de numarul real, va lua acasa tot borcanul, iar ceilalti vor primi si ei cadouri de consolare.

Telefonul fara fir

Copiii se aseaza intr-un cerc. Copilul aniversat merge mai intai si sopteste o propozitie persoanei de dreapta. Acea persoana sopteste apoi ce a auzit… si asa mai departe. Cand mesajul a trecut in jurul cercului, persoana de langa copilul de nastere transmite mesajul cu voce tare. Apoi, sarbatoritul spune mesajul original. Foarte amuzant sa vezi cum se schimba vorbele repetate.

Mima

Jucatorii se vor imparti in doua echipe egale ca numar. Cate un jucator din fiecare echipa va va extrage un cuvant pe care va trebui sa il mimeze echipei sale.  In timpul mimei este permis sa arati catre diverse obiecte, sa iti folosesti corpul si expresiile faciale pentru ca ceilalti sa isi dea seama despre ce este vorba, insa cel care mimeaza nu are voie sa spuna niciun cuvant. Echipa care ghiceste cele mai multe cuvinte castiga.

 Ce imi place si ce nu

Fiecare copil de la peterecere scrie pe cate un biletel, ce ii place si ce nu ii place. Biletele sunt puse intr-un bol si amestecate, iar moderatorul (sarbatoritul/sarbatorita) extrage cate un biletel, citeste ce scrie pe el si ceilalti trebuie sa ghiceasca cine a scris.

Doua adevaruri si o minciuna

Fiecare copil de la peterecere spune cu voce tare trei lucruri despre el insusi, dintre care doua adevaruri si o minciuna. Ceilalti trebuie sa ghiceasca care este minciuna.

Concurs de Fashion  

Colectati intr-o cutie mare tot felul de accesorii, cum ar fi diademe, peruci, palarii, veste, esarfe, ochelari de soare, coliere lungi si cercei mari, cosmetice. Vor fi 3-4 participante la concurs si 3 jurati, dintre care, sarbatorita. Participantele la concurs trebuie sa aleaga maxim trei obiecte din cutie cu ajutorul carora sa isi construiasca un look glamour sau inedit.  Juriul va analiza fiecare propunere in parte si, la final,  sarbatorita va anunta castigatoarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *